Ben je een dierenliefhebber? Dan weet je vast het een en ander van honden. Dat is ook niet zo vreemd omdat handen samen met katten de huisdieren zijn die veel mensen hebben. Bijna de helft van alle huishoudens heeft één of meerdere huisdieren. Maar waarschijnlijk zijn er veel dingen die jij nog niet weet over honden. Is deze blog onthullen we een paar weetjes die je waarschijnlijk nog niet wist over honden. 

Ruiken 

Je wist vast wel dat honden goed kunnen ruiken. Maar wist je dat een hond maar liefst 220 miljoen geurcellen heeft? Om je een beeld te geven, een mens heeft 10 miljoen geurcellen. Daarnaast hebben honden ook 2 maal zoveel spieren in hun oren dan mensen. Dit heeft uiteraard met hun scherpe gehoor te maken.  

Hond uitlaten 

Wist je dat een hond uitlaten erg belangrijk is voor een hond? Dit is naast de beweging ook belangrijk om andere honden te ontmoeten en om te snuffelen. Een hond heeft namelijk een snuffelbehoefte waaraan voldaan moet worden. Mocht je hier zelf geen tijd voor hebben dan kun je dit tegenwoordig zelfs door een hondenuitlaatservice laten doen of je hond als leenhond aanbieden. 

Neusafdruk 

Wist je dat een de neusafdruk van iedere hond uniek is? Net zoals bij ons een vingerafdruk bij iedereen uniek is, is een neusafdruk bij honden bij geenhond hetzelfde.  

Rassen 

Wist je dat er wereldwijd zo'n 330 erkende rassen zijn? Bekende hondenrassen in Nederland zijn de Labrador Retriever, de Duitse Herdershond, de Golden Retriever, de Berner Sennenond en de top vijf wordt afgerond door de Staffordshire Bull Terrier.  Hoeveel kun jij er opnoemen? 

Puppies 

Wist je dat puppies pas na 12 dagen hun ogen openen? De eerste weken na de geboorte ziet een hond dus niks. Ook hebben puppies nog maar 28 tanden. Volwassen honden hebben er 42.