Als je een huisdier hebt, zoals een hond of een kat, is die een groot onderdeel van je leven. Wist je dat je jouw huisdier kan laten verzekeren? Met een huisdierenverzekering bescherm je jouw huisdier tegen hoge kosten bij onverwachte medische problemen. Maar hoe werkt zo’n verzekering eigenlijk? En is het verstandig om jouw huisdier te verzekeren? In dit artikel beantwoorden wij de 5 meest gestelde vragen over een huisdierenverzekering. 

Wat is een huisdierenverzekering?

Een huisdierenverzekering is een verzekering waarmee jij jouw hond of kat kan verzekeren tegen onverwachte medische kosten. Zeker bij huisdieren komen medische kosten vaak onverwachts. Een simpele ingreep bij de dierenarts kan al erg prijzig zijn. Door een huisdierenverzekering af te sluiten, ben je hiertegen verzekerd. Dit betekent dat je jouw huisdier naar een dierenarts stuurt zonder het risico te lopen op onverwachte financiële kosten.

Welke kosten worden gedekt?

Dat hangt af van de soort verzekering die je afsluit. In principe worden de kosten van alle medische behandelingen die niet uit preventieve zorg bestaan gedekt. Denk hierbij aan kosten voor medicijnen, operaties, behandelingen, consulten en diagnostiek. Bij sommige verzekeringen wordt zelfs gedekt dat kosten voor fysiotherapie, tandheelkundige ingrepen en revalidatie.

Is een verzekering voor mijn huisdier dan duur?

Dat verschilt per dier en per verzekeraar. Wil je je hond verzekeren, dan is dat vaak hoger dan voor een kat. De premies worden berekend aan de hand van het ras, de leeftijd en het geslacht van het dier. Zo betaal je minder premie voor een huisdier dat jong en gezond is. Het is daarom slim om je huisdier al op jonge leeftijd te verzekeren.

Waarom zou ik voor mijn huisdier een verzekering afsluiten?

Er zijn verschillende redenen om een huisdierenverzekering zoals een kattenverzekering af te sluiten. Eén van de belangrijkste redenen is het financiële voordeel van zo’n verzekering. Zoals eerder beschreven kan een zelfs een simpele ingreep bij de dierenarts behoorlijk prijzig zijn. Door een verzekering af te sluiten, ben je altijd verzekerd tegen onverwachtse medische kosten. Ook is het een fijn gevoel om te weten dat je huisdier altijd de juiste medische zorg kan krijgen op het moment dat dat nodig is.

Waar kan ik terecht voor meer informatie?

Er zijn verschillende verzekeraars die een huisdierenverzekering aanbieden. Informeer bij je gewenste verzekeraar naar de mogelijkheden of kijk eens online. Overweeg je om zo’n verzekering af te sluiten? Vergelijk dan verschillende verzekeraars en kies een verzekering die bij jouw dier past.

Een huisdierenverzekering verzekert jouw huisdier tegen onverwachte medische kosten. Houd deze informatie in je achterhoofd als je besluit om een huisdierenverzekering af te sluiten.